torsdag 15 mars 2012

Yoga som rehabilitering

Jag och Pernilla Sjöholm håller sedan mer än ett år tillbaka på med ett projekt där vi följer cancerpatienters vardag och rehabilitering genom projektet "Rehabilitering med samtal och yoga i grupp".  Det här projektet betyder enormt mycket för mig och vi har träffat på helt  fantastiska, inspirerande människor. De två första reportagen publicerades i Amelia och UNT. Fler kommer att publiceras framöver, när vårt jobb känns klart. Det är helt underbart att ge saker den tid de kräver.

Text: Johanna Stenius
Foto: Pernilla Sjöholm








iPad i förskolan

Förra veckan var jag ute på ett intressant reportage på Rosendals förskola här i Uppsala som jag både fotade och skrev . Det handlade om deras IKT-profil (Informations- och kommunikationsteknik) och jag fick bland annat se hur barnen arbetade med digitalkameror och iPad.

Igår publicerades reportaget i tidningen 18 Minuter.

Klicka på bilderna nedan för att läsa reportaget. Ursäkta strecken, det är något med redigeringen tror jag.
Text och foto av mig.



Försommarkänslor

Vårkänslor. Jag har sovit kanske två sammanhängande timmar i natt, resten blev uppstyckat av bebisskrik, bebisskrik och.. bebisskrik. Men solen värmer och jobben rullar in så man ska väl inte klaga! Och här på loftet är det rena försommaren. Funkar ofta så när man jobbar med mat och inredning har jag märkt, man får hela tiden ligga ett steg före. Och nu verkar det som att det varit sommar i matstudion därnere. Det känns bra att sommaren inte är så långt borta. Jag hoppas vi kan tillbringa vår i lite olika fina hus på landet.


måndag 12 mars 2012

"Egoismen har fått ett nytt ansikte"

Jag tänkte uppmärksamma vilken typ av argument man tampas mot när man sysslar med flaskmatning. På internationella kvinnodagen förra veckan fanns mitt namn med under en debattartikel som enigt mig är otroligt viktig och relevant. Men kommentarerna... Man får hoppas att större delen av männen på Newsmill inte representerar männen i samhället i stort!
Kommentarsläsningen är faktiskt ganska underhållande. Speciellt som det emellanåt finns lufthål i form av vettiga personers inlägg!


"Egoismen har fått ännu ett nytt ansikte. Brösten är till för amning, inget annat."

"En del av dagens kvinnor har inget tålamod, det är tydligt, allt ska lösas på en gång, annars jävlar. Ligger lite i tiden kanske. "

"Men det är väl så både samhället och många (speciellt feministiska) kvinnor ser på föräldraskapet. Det är något som mamman beslutar över och pappans finns bara med så länge han instämmer med vad mamman säger..."

"Moderna människor tror att det inte är någon skillnad på könen. Hen som hen. De vet inte vad de hängande köttstyckena fram på böstkorgen är tänkta att användas till eller vill inte bli indoktrinerade av biologister till att de är tankade med barnmat och immunförsvar."

"Barnets bästa bör utgöra grunden för sjukvårdens rådgivning. Deras uppgift är INTE att tala om hur många extra latte du hinner dricka om du kör på ersättning istället."

"Om mamman inte mår bra av att amma så mår barnet troligen inte heller bra av det."
Om mamman inte mår bra av att byta blöja så mår barnet troligen heller inte bra av det"

"Att minusvarianter försöker göra undantag till argument för normalt beteende är tyvärr alltid kännetecknande för minusvarianter."


Uppdatering: Ser man det från amningshållet så har den här artikeln skriven av amningshjälpens ordförande Cecilia Kauppi (som jag inte håller med om men självklart respekterar jag hennes åsikt) också fått en del helt galna kommentarer...

onsdag 7 mars 2012

Näckros och bloggtips


Hej, här får ni en bild från mig! Jag skriver om bolagsstyrelser, reseförsäkringar, amning och afternoon tea i en salig röra. Hörs senare!

Ja, ni kan få ett bloggtips också. Jag har inte sovit så mycket de senaste veckorna, vet inte om det var därför jag skrattade så jag grät åt detta:

http://uglyrenaissancebabies.tumblr.com/

Hörs!