måndag 25 januari 2010

Hemma hos familjen Stenius-Hansson


Precis som andra journalister har jag det förstås väldigt fint inrett hemma. Jag älskar att gå omkring och pyssla och plocka, kanske en del skulle kalla mig för pedant? Nu skulle jag vilja dela med mig av mitt vackra hem som jag brukar referera till som "shabby chic- på riktigt"! Två veckor efter sovrumsrenoveringen är det så fint hemma som det nog aldrig blir igen.


Vardagsrummet är inrett enligt regeln "less is more". Smart extraförvaring i flyttkartonger förenklar vardagen för en familj i farten.


Det nyrenoverade sovrummet. "Jag bara går in här och njuter, det är de där extra detaljerna som gör det", säger Johanna Stenius.

Annorlunda och rolig lösning. En stringhylla har fått bli skoförvaring , funktionellt och gott om plats för såväl pjäxor som skor.

Hela familjen älskar att sjunka ner tillsammans mellan de krispiga lakanen. "Vi bäddar varje dag, det gör så mycket för hemtrevnadskänslan", säger Johanna .


Johanna har en förkärlek för glas från Iittala och låter gärna de vackra sakerna stå framme.


Kombinerat arbetsrum/torkrum sparar såväl energi som utrymme. "Vi försöker alltid att tänka på miljön och det här var ett både snyggt och effektivt sätt", säger Johanna Stenius.

13 kommentarer:

 1. Du kan väl komma och göra reportage hos oss ocks?

  SvaraRadera
 2. Vad rolig du är, shabby chic på riktigt!
  Just nu kan du få komma hit också, till familjen som förvarar all sin smutstvätt på badrumsgolvet för att tvättkorgen är överfull. Tvätta? Det är väl ändå lite överreklamerat...

  SvaraRadera
 3. Precis så är det hemma hos oss. Kanske skulle vi också vara med i din inredningstidning! Så skönt " reportage" You nailed it!

  SvaraRadera
 4. Pedant var ordet ;)

  Anki

  SvaraRadera
 5. Underbart Johanna!

  SvaraRadera
 6. Äntligen någon som visar hur alla? egentilgen har det hemma....Skönt!

  SvaraRadera
 7. Väldigt roligt!! Kramar Moa

  SvaraRadera
 8. Det här var jättekul!

  SvaraRadera
 9. Helt underbart!!!!
  Jag hoppas att du kommer göra fler liknande hemma hos-reportage, lovar att du skulle ha nya bloggbesökare varje vecka. Helt enkelt bäst!

  SvaraRadera
 10. Skrattar så jag gråter! /Karin www.glimtenigrytan.se

  SvaraRadera