måndag 2 november 2009

Papper papper papper

Efter en långhelg med bland annat en trevlig resa till Norsholm bakom mig är jag nu på kontoret och stirrar på en hög med kvitton, fakturor, anteckningar, pärmar, försäkringskasseblanketter, foton... eller ja,, hör kanske är en underdrift. En driva skulle jag nog vilja kalla det. Baksidan med egenföretagandet: pappersarbete. Utan min revisor skulle jag nog gå under och drunkna någonstans i skatteverkets katakomber. det är på gränsen att jag klarar att ens ha en revisor, så illa är det. Om en månad kommer slutskattebeskedet och för mig är det likvärdigt med att köpa en trisslott. Har ingen aning om vad det kommer att stå, noll eller minus eller jackpot. Hoppas förstås på jackpot, som det blir ungefär vart fjärde år eller så. Förra året blev det en krona minus.
Pappersarbete alltså. Jag blir så stressad, det känns som förlorad tid när man sitter där och river upp kuvert. Tur att jag inte valde att bli arkivarie!

2 kommentarer:

 1. När jag läser sådana här inlägg blir jag mer än tacksam att jag råkade gifta mig med en skattejurist.
  Alla papper och kvitton i en låda, stänga locket och på något mystiskt sätt hittar de sin väg till rätt pärm...

  Känner dock igen det där med slutskattebeskedet. Igår frågade jag A om jag skulle få tillbaka eller betala. Noll koll var det här med andra ord!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Var lugn, Kattis brukar veta vad hon gör

  SvaraRadera